The Cove

Location :

Bali, Indonesia

Building :

5 bedroom villa, tennis court

Site Area :

700,000 sqm

Total floor area :

502 sqm

The design for this building sits on a stunning location to the West of Bali overlooking the sea towards Java. The desire has been to create a building which has a deeply symbiotic relationship to its surrounding landscape. Nearly all of its main construction materials come from natural sources from the timber structure, recycled teak doors and frames, to the rammed earth walls. This massively reduces the level of embodied energy used in a buildings materiality compared to standard components such as concrete, masonary and tiles. Along with the salient form, it also creates a seemless aesthetic giving the impression that the building has evolved from the ground.

 

Other Works