Tanah Naga Resort

  • Location: Labuan Bajo, Indonesia
  • Building: Resort and Restaurant
  • Site Area: 7936 sqm
  • Total Floor Area: 4134 sqm

Nestled on a breathtaking coastline, our concept is trying to take full advantage of the land’s contours, providing an unparalleled experience with breathtaking views of the vast ocean. Our design philosophy revolves around lightweight roof structures, carefully chosen for their economic and functional advantages.
The concept of the entire environment is characterized by organic forms. The curvaceous lines and organic shapes throughout the entire space create a sense of harmony and uniqueness.

The restaurant is designed to cater to different dining experiences. From an elegant air-conditioned dining area for a formal and intimate setting to a relaxed terrace zone that is provided to unwind and enjoy the soothing ocean breeze. This zone seamlessly integrates with an iconic organic-shaped pool and bar, creating a captivating focal point that not only enhances the visual appeal but also elevates the overall atmosphere of the space. As we explore more, our attention will be drawn to a focal point building—the Komodo dragon viewing platform. Not only serves to honor local wisdom and heritage but also as a tranquil space to enjoy the beautiful panorama of the ocean without any obstruction, symbolizing the connection between our hotel and the surrounding natural environment.

The hotel facade design embraces an organic architectural style, reflecting a harmonious integration with its surroundings. The design concept revolves around seamlessly blending the hotel’s structure with the contours of the land, ensuring a cohesive and visually appealing exterior. This option utilizes an EPS cover with a light brown earth stucco render, creating a warm and inviting aesthetic that evokes the natural beauty of the earth’s surface as if the building has organically emerged from the surrounding landscape. The color palette harmonizes with the earthy tones, exuding a sense of tranquility and grounding. Lush greenery and thoughtfully incorporated landscaping elements accentuate the building’s connection to nature, creating a serene and inviting ambiance.

 

  • https://inspiralarchitects.com/wp-content/uploads/2023/08/1_16-Photo_1.jpg
  • https://inspiralarchitects.com/wp-content/uploads/2023/08/1_17-Photo.jpg
  • https://inspiralarchitects.com/wp-content/uploads/2023/08/1_20-Photo_1.jpg
  • https://inspiralarchitects.com/wp-content/uploads/2023/08/1_18-Photo_1.jpg

0